Skip to content

Pasare Russet-tailed Thrush Zoothera heinei

 papagal rasa Zoothera heinei

Dacă aveți ocazia să aflați mai multe despre noile specii de păsări, de ce să nu profitati? Astăzi vă vom povesti despre un alt membru al familiei Turdidae: Zoothera heinei .

Știi unde trăiește aceasta specie de pasăre?


Cunoscut sub numele științific de Zoothera heinei, Sturdul lui Heine este o pasăre paseriforme din familia Turdidae, originară din Australia.

Zoothera heinei

Mai exact, se găsește în pădurile umede tropicale și subtropicale din Noua Guinee, din estul Australiei, deși poate fi văzută și în arhipelagurile Insulelor Bismarck și Solomon.

Ceva special la aspectul tău?

Adevarul este ca aspectul sau este cel putin curios, mai ales ca este o specie foarte colorata. Pare a avea penaj multicolor, cu straturi diferite.

Dimensiunea sa este de 23 până la 27 cm, cântărind 185 de grame. Deși nu prezintă dimorfism sexual, unii experți au observat că culoarea penajului femelei este puțin mai închisă decât cea a masculului.

Se remarcă pentru că se pare că penajul corpului său este împărțit în straturi. Penele au un chenar negru, care amestecat cu o culoare maro-portocalie, care își schimbă luminozitatea în funcție de zona corpului, le face să iasă mai mult în evidență.

În zona gâtului are o listă neagră care urcă în gât, care este prezentă pe ambele părți. Cea mai mare parte a pieptului și a părții inferioare a corpului sunt acoperite de pene de o nuanță portocalie amestecată cu alb și negru.

Au fost recunoscute patru subspecii:

Zoothera heinei papuensis: Prezentă în munții din Noua Guinee.

Zoothera heinei eichhornii: Se găsește pe insula San Matías, în arhipelagul Bismarck.

Zoothera heinei choiseuli: Poate fi găsită doar pe Insula Choiseul din Insulele Solomon.

Zoothera heinei heinei: Subspecia nominală, care poate fi găsită de-a lungul coastei de est a continentului australian.

Este o pasăre cam greu de văzut

Ca și alte rase de sturzi, este o specie foarte greu de văzut, deoarece trăiește în zone muntoase sau foarte adânc în pădure. Nu au fost depistate cazuri că este o pasăre migratoare. Puținele întâlniri care au avut loc au fost în Noua Guinee, dar este ceva foarte rar.

Ce mananca aceasta pasare Zoothera heinei

Este o specie a cărei hrană principală sunt insectele nevertebrate, combinând dieta cu unele fructe. Acest aliment poate fi obtinut atat in ramurile copacilor cat si in pamant.

Cum se reproduce aceste pasari

Reproducerea nu este foarte clară în ce perioadă a anului are loc, dar în funcție de cuiburile care au fost găsite, ar putea face o singură depunere de trei sau patru ouă pe an. Având în vedere ceea ce se știe despre ceilalți sturzi, este foarte posibil ca ouăle să ia în medie 25 de zile să clocească, ceva mai mult dacă mama nu a depus în același timp.

Spre deosebire de alte specii, nu are prea mult contact cu rasa umană și habitatul său nu este la fel de emaciat ca cel al altor specii din aceeași familie, deci nu este în pericol.

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner