Skip to content

Tucanul Gould

Îți amintești că există o pasăre numită cintez Gould? Ei bine, în familia tucanului, există un membru similar, care este cunoscut sub numele de tucanul lui Gould. Ce crezi dacă vorbim despre el?

tucan pret

Au legături cu alte păsări în vreun fel?

La fel ca cintezul Gould, această pasăre își datorează numele ornitologului John Gould. Este cunoscută sub numele științific de selenidera gouldii și este o specie de pasăre ramphastidae din genul selenidera.

Se găsește în partea de sud-est a Amazonului, cu o populație disjunsă în Serra de Baturité, în Brazilia.

Este o pasare usor de recunoscut

În familia tucanilor, acesta este unul dintre cele mai ușor de recunoscut exemplare datorită culorii sale fantastice. Dimensiunea sa este intre 33-37 cm, femela fiind putin mai mica decat masculul si avand cicul mai scurt.

Ciocul său este un amestec de culori, cu partea inferioară albă, partea superioară neagră și vârful unui ton portocaliu. Pe față are o mască verde pe ambele părți, cu ceafa și gâtul de culoare verde, atașată de o mică fâșie galbenă care revine în zona umerilor. Pieptul lui este, de asemenea, negru până la părțile inferioare, care au o nuanță portocalie.

Laturile acestei păsări sunt de culoare verde măsliniu, care devine puțin mai închis în zona aripilor. Vârfurile penelor cozii sunt negre. Anterior, și datorită cât de asemănătoare sunt, se credea că este un conspecific al tucanetului cu cioc pătat.

Cum ti se pare ca animal de companie?

La prima vedere poate părea o nebunie să ai o pasăre ca acestea ca animal de companie, dar nu este imposibil. De fapt, în Brazilia mulți oameni au această pasăre ca pasăre de companie, fiind una dintre cele mai populare din regiune. Motivul? Culoarea frumoasă a penelor sale care aduce multă viață casei. Cu toate acestea, cel mai mare dezavantaj al său este că poate fi foarte scandalos, ceea ce nu este în întregime plăcut când încerci să dormi.

În sălbăticie este o pasăre care este mereu atentă la tot ce este în jurul ei, uitându-se mereu în jur pentru a detecta posibile amenințări. Deși îi place să trăiască singur, nu are nicio problemă să împartă teritoriul cu alte păsări, chiar și în cadrul aceleiași specii. Reproducerea lor are loc de obicei puțin înainte de mijlocul lunii iunie. Deși femela va fi cea care caută o cavitate în care să depună ouăle, care de obicei nu sunt mai mult de patru la fiecare ouat, masculul o va ajuta să incubeze ouăle și ulterior să aibă grijă de pui.

Când vine vorba de hrănire, preferă să mănânce fructe, pe care le poate devora cu ușurință datorită ciocului său mare. Dar poate consuma și insecte mici, unele reptile și chiar unele mamifere mici.

Resumen
Tucanul Gould
Nombre del artículo
Tucanul Gould
Descripción
Îți amintești că există o pasăre numită cintez Gould? Ei bine, în familia tucanului, există un membru similar, care este cunoscut sub numele de tucanul lui Gould. Ce crezi dacă vorbim despre el?
Autor
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner