Skip to content

Tucan Guyana

Guyana Toucanet

Astăzi vom vorbi despre tucanul din Guyana, o specie de tucan care în unele țări americane este bine cunoscută și apreciată ca pasăre de companie.

Unde trăiește această specie?

Primește numele de selenidera culik și este o specie de tucan care trăiește în unele țări ale Americii de Sud, se găsește în junglele din Guyane, motiv pentru numele său, în Venezuela și o parte a Braziliei.

Trăiește sub 900 de metri altitudine, pe pământul ferm al pădurilor umede și al pădurilor galerie, mereu pe vârfurile copacilor.

Ce crezi dacă înveți să-l deosebești?

Această specie este un exemplar de tucan de talie medie, în mod normal între 30-35 cm lungime. În unele cazuri, femela poate fi puțin mai mare decât masculul.

Prezinta un usor dimorfism sexual, intrucat masculul are coroana, ceafa, gatul, gatul si pieptul negru, in timp ce femela este gri, cu exceptia zonei cefei care este rosiatica.

Culoarea ciocului este roșie, cu vârful negru. La ambele sexe, spatele, burta, aripile și coada sunt verzi, cu vârfurile cozii roșiatice.

Are o regiune infracaudală roșie. Linia auriculară este galbenă, iar pielea din jurul ochiului este de un albastru turcoaz pal.

Foarte greu de văzut în libertate

Deși se găsește un fel de resturi larg răspândite, este foarte greu de văzut în sălbăticie.

Motivul este că îi place să trăiască în părțile interioare ale pădurilor, pe ramurile copacilor, și să se ascundă în cavitățile acestora pentru a fi în siguranță.

Cu toate acestea, în Venezuela este foarte apreciat în lumea crescătorii de păsări ca pasăre de companie sau de companie. Acest lucru l-a făcut să se răspândească în alte regiuni ca o pasăre care poate fi ținută în cușcă.

Cu ce se hraneste Toucanet-ul Guayana

Cu toate acestea, este obișnuit să se hrănească cu anumite fructe, precum oenocarpus vacaba sau cecropia, ceea ce face dificilă păstrarea lui în regiunile departe de America de Sud.

Uneori se hrănește și cu insecte și alte artropode, lucru care poate fi foarte scump.

Cu toate acestea, stabilește o legătură puternică cu crescătorul său și este o pasăre destul de afectuoasă.

Când trăiește în sălbăticie, totuși, este o pasăre mult mai solitară.

Îi place să trăiască liniștit în cavitatea sa sau să se cocoțeze pe ramurile copacilor înainte de a merge să caute hrană pentru a verifica mediul, deoarece este neîncrezător. Foarte rar se mișcă împreună cu alte păsări pentru a căuta hrană.

Numai în momentul reproducerii se unește cu alți membri ai speciei sale. După împerechere, femela se va ocupa exclusiv de incubația ouălor și de creșterea puilor.

Resumen
Nombre del artículo
Tucan Guyana
Descripción
Primește numele de selenidera culik și este o specie de tucan care trăiește în unele țări ale Americii de Sud, se găsește în junglele din Guyane, motiv pentru numele său, în Venezuela și o parte a Braziliei.
Autor
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner