Skip to content

Tucan Verde

tucan verde papagal

Ai grijă, pentru că nu poți confunda micul tucan verde cu ruda lui tucanul de smarald. Ele pot avea ceva în comun, dar în același timp sunt total diferite. Vrei să știi de ce?

Unde traieste tucanul verde?

Tucanul verde, care în țara sa de origine este cunoscut sub numele de pasăre cu cioc borcan și cu denumirea științifică ofulacorhynchus sulcatus, această pasăre este un tip de tucan endemic în Venezuela și trăiește în pădurile care se află între 1500-1900 de metri deasupra nivelului mării.

Aulacorhynchus sulcatus

Prin decret, a devenit „Păsarea emblematică a Municipiului Cacao”, în orașul Caracas din țara sa de origine, ceea ce arată cât de apreciată este de către localnici.

Trăiește de obicei în pădurile care sunt înnorate și în limitele acestora. Anterior a fost folosit pe scară largă ca animal de companie, deși acum achiziția lui ca atare este puțin mai restrictivă.

Și cum aratăaceasta pasare exotica tucanul verde?

Dimensiunea sa este destul de normala, ajungand la 35 cm lungime si se crede ca este de maxim 200 de grame. Singura modalitate de diferențiere a masculului de femelă este prin mărime, aceasta din urmă fiind puțin mai mică decât masculii.

tucan pasare

Ciocul său, în principal, este negru, cu o zonă largă galbenă la culmen și baza conturată în alb. Zona ochilor este goală.

Tonul penelor sale, în principal, este un ton verde strălucitor, fiind puțin mai palid sub coroană, care poate avea un ton maro, iar gâtul este albastru.

Coada este maro. La fel ca tucanul de smarald, este în principal verde, cu excepția ochilor, care au o nuanță de albastru deschis.

Subspeciile recunoscute sunt:

  • Aulacorhynchus prasinus albivitta
  • Aulacorhynchus prasinus atrogularis
  • Aulacorhynchus prasinus cyanolaemus
  • Aulacorhynchus prasinus dimidiatus
  • Aulacorhynchus prasinus griseigularis
  • Aulacorhynchus prasinus lautus
  • Aulacorhynchus prasinus phaeolaemus
  • Aulacorhynchus prasinus prasinus
  • Aulacorhynchus prasinus virescens
  • Aulacorhynchus prasinus volcanius
  • Aulacorhynchus prasinus warneri

Există puține diferențe între diferitele subspecii. Una dintre cele mai notabile este culoarea ciocului său, care în unele poate fi parțial galben.

De ce nu-l mai poți păstra ca animal de companie?

Este adevărat că această pasăre este considerată a fi destul de comună în unele zone în care se găsește. Deși endemică în Venezuela, specia sa răspândit în sudul Mexicului și în tot Peru.

S-a considerat însă că trebuie să fie o pasăre protejată, din cauza braconajului și a distrugerii habitatului său. Din 2001 a primit o protecție specială în temeiul CITES.

Care este cea mai bună mâncare pentru tucanul verde?

Dieta sa este compusa din fructe si seminte, completand dieta cu unele insecte. Este omnivor, așa că nu este surprinzător că poate mânca în mod regulat ouăle și puii altor păsări dintr-o singură mușcătură atunci când fructele sau insectele nu sunt disponibile.

Când vine vorba de reproducere, o face în scobiturile copacilor, putând profita de cele lăsate de o altă pasăre, mai ales dacă a fost o ciocănitoare.

Când femela își depune ouăle, depune până la patru și acestea sunt incubate de ambii părinți timp de două săptămâni și jumătate. Când puii eclozează, ei rămân în grija părinților până la vârsta de aproape șase săptămâni.

Tucan verde

Ca regulă generală, este o pasăre care trăiește în stoluri mici, sau numai cu pasărea pe care și-a considerat partenerul.

animal tucan

Este foarte zgomotos, repetând o varietate de note foarte puternice și dure, care s-ar putea să nu fie în totalitate plăcute de auzit.

Deși în prezent nu este la fel de popular ca un animal de companie ca odinioară, există încă mulți crescători care lucrează cu specia pentru a realiza repopularea, precum și pentru a o prezenta la expoziții și expoziții.

Resumen
Nombre del artículo
Tucan Verde
Descripción
Ai grijă, pentru că nu poți confunda micul tucan verde cu ruda lui tucanul de smarald. Ele pot avea ceva în comun, dar în același timp sunt total diferite. Vrei să știi de ce?
Autor
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner