Skip to content

Tucan de smarald

tucani de vanzare

Vrei să cunoști una dintre cele mai exotice păsări din lume? O să-ți placă asta. Este tucanul de smarald, unul dintre cele mai frumoase exemplare de tucan. Dacă ești în căutarea unui însoțitor bun, nu trebuie să ratezi ocazia de a avea unul.

Care este habitatul unui tucan de smarald?

Cunoscută sub numele ofulacorhynchus prasinus, este o pasăre piciformă din familia ramphastidae, care locuiește în zonele muntoase din Mexic, America Centrală, nordul Venezuelei și Anzi, extinzându-se spre sud și centrul Venezuelei.Bolivia.

Le place să trăiască în pădure în stoluri mici, la 5 până la 10 minute. În mod normal, folosesc frunzele copacilor ca camuflaj, dar datorită tonului de smarald al penajului lor, este destul de ușor să le găsești.

Tucanul are o privire strălucitoare

Lungimea unui tucan adult de smarald este de aproximativ 30-35 cm și o greutate de 180 de grame. În aparență, ambele sexe sunt aceleași, dar femela este puțin mai mică, iar becul ei este de obicei mai subțire și mai scurt.

Penajul său este complet verzui, cu ieșirea și vârful cozii într-un ton de roz gălbui care devine treptat portocaliu. Cicul său extins este negru cu galben până la maxilarul superior, deși va varia în funcție de subspecie. Ciocul său are o linie albă la bază.

papagal tucan

Lângă baza maxilarului are o pată roz-gălbuie care devine portocalie în lumina soarelui, deși unii membri ai familiei le poate lipsi acest loc lângă maxilarul inferior.

Gâtul său este alb, dar în unele membre poate fi albastru sau albastru pal. Inelul ocular este o nuanță albastru spre roșu, cu o nuanță mai închisă la unele subspecii. Când sunt tineri, au o nuanță mai închisă, atât în ​​penele corpului, cât și în gât.

Au fost recunoscute următoarele subspecii:

  • Aulacorhynchus prasinus albivitta
  • Aulacorhynchus prasinus atrogularis
  • Aulacorhynchus prasinus cyanolaemus
  • Aulacorhynchus prasinus dimidiatus
  • Aulacorhynchus prasinus griseigularis
  • Aulacorhynchus prasinus lautus
  • Aulacorhynchus prasinus phaeolaemus
  • Aulacorhynchus prasinus prasinus
  • Aulacorhynchus prasinus virescens
  • Aulacorhynchus prasinus volcanius
  • Aulacorhynchus prasinus warneri

Diferențele dintre fiecare subspecie se bazează pe morfologia și penajul lor. În unele cazuri, unele subspecii pot avea o nuanță de penaj puțin mai deschisă sau mai închisă, pot fi mai mici sau pot lipsi de pete pe zona becului.

tucan pasare

Cum ar putea fi ca animal de companie?

Este adevărat că mulți oameni au această pasăre ca animal de companie, totuși, trebuie să fii foarte atent când iei una. În unele țări, precum Costa Rica și Panama, este interzisă comercializarea acestuia, precum și deținerea acestuia, deoarece există o populație foarte mică.

Dacă trebuie să obțineți o copie pentru a o avea ca animal de companie, trebuie să o obțineți de la un crescător bun și cu toate permisele relevante.

Ca animal de companie, nu ar putea fi un companion mai bun. Îi place foarte mult să fie cu stăpânul său și poate fi destul de afectuos atunci când este îmbrățișat.

În plus, alimentația acestei specii este alcătuită din diferite tipuri de fructe, așa că nu este prea complicat să-l faci să mănânce o dietă bună.

Cu toate acestea, pot fi administrate și alte alimente pentru a vă completa dieta. Când nu găsește suficiente fructe, această specie se hrănește și cu insecte mici, precum și cu unele șopârle mici și alte tipuri de reptile care pot fi mâncate în gură.

Pe de altă parte, se pot hrăni și cu ouăle altor păsări. Este adevărat că sub acest aspect este mai puțin frecventă, dar este o parte importantă a alimentației lor, deoarece cu aceasta pot primi mulți nutrienți.

Când trăiesc în sălbăticie, cuiburile sunt construite în cuiburi vechi de ciocănitoare, dar uneori sunt construite într-o cavitate naturală.

Femela poate depune trei până la patru ouă, ambii părinți participând la incubație, care durează aproape trei săptămâni.

Odată ce puii au eclozat, ei vor sta cu părinții timp de șase săptămâni, înainte de a părăsi cuibul pentru a se hrăni singuri. La început este posibil să nu părăsească cuibul până când nu s-au obișnuit cu împrejurimile lor.

Resumen
Nombre del artículo
Tucanul de smarald
Descripción
Cunoscută sub numele ofulacorhynchus prasinus, este o pasăre piciformă din familia ramphastidae, care locuiește în zonele muntoase din Mexic, America Centrală, nordul Venezuelei și Anzi, extinzându-se spre sud și centrul Venezuelei.Bolivia.
Autor
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner